Responsabilitate SocialăS.O.S. MATE este un proiect al S.O.S. EDU CLUB (srl) care se adresează companiilor medii și mari din Zona Metropolitană Brașov, propunându-le o inițiativă de CSR cu impact semnificativ pe termen lung, de dezvoltare sustenabilă a mediului în care activează, prin intermediul căreia să susțină educația copiilor din clasele V-XII, proveniți din familii aflate în dificultate. Suntem primul centru de mentorat la matematică ce se adresează companiilor în căutarea de beneficii extrasalariale pentru angajații lor sau a unui proiect de CSR în educație.

Am pregătit pentru companiile care doresc să susțină educația viitorilor lor angajați vouchere educaționale, ce pot fi achiziționate din bugetul de marketing, și am semnat parteneriate cu ONG-uri din zona metropolitană Brașov pentru a ne ajuta in identificarea acelor elevi care au nevoie de sprijinul nostru. 

S.O.S. MATE nu este un centru de excelență. Scopul S.O.S. MATE este de a rezolva probleme practice, punctuale, cu care beneficiarii serviciului se confruntă: sustenabilitatea pieței muncii, diminuarea abandonului școlar, sistematizarea materiei, înțelegerea ei, deprinderea unor instrumente care să le fie elevilor utile în activitatea de la clasă și în succesul la examenele naționale.

Chiar dacă la o primă vedere singurii beneficiari ai serviciilor S.O.S. MATE sunt elevii, prin acest proiect, S.O.S. EDU CLUB oferă companiilor din Brașov o bună oportunitate de a se implica în dezvoltarea sustenabilă a mediului din care își recrutează forța de muncă.

Modul în care sistemul educațional și cel de evaluare sunt concepute în România, în prezent, au generat o nevoie acută, reală, de pregătire suplimentară și mentorat în afara programului școlar, defavorizând elevii aflați în situții dificile.

S.O.S. MATE este, pentru companii, un serviciu de CSR prin care acestea își asumă rolul de a susține pe termen lung educația elevilor fără familie sau a celor care provin din familii aflate temporat sau permanent în dificultate, în imposibilitatea de a aloca resurse suplimentare pentru educație (familii monoparentale, familii în care un membru are o problemă gravă de sănătate, familii cu mai mulți copii, familii cu venituri mici, etc). Prin acest serviciu companiile se pot adresa inclusiv propriilor angajați, dacă aceștia se încadrează într-o situație de dificultate.

Pentru a avea impactul dorit asupra beneficiarilor finali este de așteptat ca implicarea companiilor partenere să fie pe termen lung, 3-5 ani, cu asumarea susținerii pentru minim un an școlar, minim o ședință pe săptămână (exceptând vacanțele).


CE ESTE S.O.S. MATE PENTRU COMPANIILE DIN ZONA METROPOLITANĂ?

* un serviciu de CSR prin care acestea își asumă rolul de a susține pe termen lung educația elevilor fără familie sau a celor care provin din familii aflate temporat sau permanent în dificultate, în imposibilitatea de a aloca resurse suplimentare pentru educație (familii monoparentale, familii în care un membru are o problemă gravă de sănătate, familii cu mai mulți copii, familii cu venituri mici, etc). Prin acest serviciu companiile se pot adresa inclusiv propriilor angajați, dacă aceștia se încadrează într-o situație de dificultate.

* o bună oportunitate de a se implica în dezvoltarea sustenabilă a mediului din care își recrutează forța de muncă.

DE CE SĂ VĂ IMPLICAȚI?

* pentru că elevii care au nevoie de suportul nostru sunt cei mai expuși abandonului școlar

* pentru că abandonul școlar timpuriu în regiunea Brașov este unul cele mai mari din Uniunea Europeană (detalii în prezentare)

* pentru că este cea mai bună modalitate a companiilor din Zona Metropolitană Brașov de a se implica în dezvoltarea sustenabilă a comunității din care recrutează

* pentru că prin susținerea educației investesc, de fapt, în forța de muncă de care au nevoie pe termen lung

* pentru că E ABSOLUTĂ NEVOIE DE VOI!


Vino alături de noi!

Harta abandonului școlar timpuriu în U.E. (și Turcia)